ГАРМОНІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ БІЗНЕС-СТРУКТУР В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Kuzmin, Oleh Yevhenovych; Adamiv, Marta Yevhenivna; Shpak, Yurii Nestrovych (Науковий вісник Полісся, 2017)
Актуальність теми дослідження. В умовах налагодження зовнішньоекономічної співпраці вітчизняних суб’єктів господарювання із зарубіжними партнерами актуального значення набуває уніфікована та гармонізована із міжнародними стандартами інформаційна база, що є результатом здійснення цільових діагностичних процедур. Постановка проблеми. На сьогодні чинна вітчизняна нормативно-правова база, що регламентує особливості інформаційного забезпечення соціально-економічної діагностики бізнес-структур, характеризується істотними розбіжностями та невідповідностями із міжнародними стандартами. Аналіз останніх досліджень і публікацій. В Україні розроблена спеціалізована нормативно-правова база, що регулює засади інформаційного забезпечення діагностики неплатоспроможності та банкрутства, фінансового стану, кредитоспроможності та інвестиційної привабливості суб’єктів господарювання. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. На сучасному етапі невирішеним залишається завдання щодо уніфікування та гармонізації інформаційного забезпечення соціально-економічної діагностики підприємств в умовах європейської інтеграції. Постановка завдання. Стаття спрямована на розроблення уніфікованої та гармонізованої із міжнародними стандартами інформаційної бази соціально-економічної діагностики діяльності підприємств в умовах європейської інтеграції. Виклад основного матеріалу. У статті досліджено кращу міжнародну практику та нагальні проблеми у інформаційному забезпеченні соціально-економічної діагностики діяльності вітчизняних підприємств. Розроблено методичні рекомендації із гармонізації інформаційного забезпечення діагностики загрози банкрутства, кредитоспроможності та інвестиційної привабливості бізнес-структур в умовах європейської інтеграції. Висновки. Використання запропонованих методичних рекомендацій забезпечуватиме уніфікацію діагностичних результатів для вітчизняних та зарубіжних зацікавлених сторін у контексті налагодження успішної зовнішньоекономічної співпраці.