ІНСТРУМЕНТАРІЙ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПРОМИСЛОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ - Shpak, Nestor Omelianovych; Stanasiuk, Natalia Stepanivna; Hlushko, Oleh Volodymyrovych (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. В умовах транзитивної економіки актуального значення набуває пошук дієвих інструментів управління процесом розвитку промислового потенціалу та інструментальних засобів, придатних для потреб інтерпретації економічної інформації, необхідної для прийняття управлінських рішень. Постановка проблеми. Зміни та особливості функціонування економічних систем в умовах вітчизняного трансформаційного економічного середовища зумовлюють необхідність переосмислення та адаптації наявного інструментарію до нових умов з метою підвищення ефективності управління розвитком промислового потенціалу. Аналіз останніх досліджень і публікацій. В Україні питання інтерпретації економічних даних й управління розвитком промислового потенціалу розглядаються через призму фінансового ризику, фінансових кризових явищ в країнах, що розвиваються, та потенціалу відновлення економіки за допомогою прогресивних підходів. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Наявний науковий доробок потребує акцентування уваги на вивченні інструментарію для реалізації процесного підходу до управління розвитком промислового потенціалу з метою досягнення вищої об’єктивності управлінських рішень. Постановка завдання. Стаття спрямована на формування інструментарію інтерпретації економічної інформації та інтегрування його до магістральних завдань процесу управління розвитком промислового потенціалу. Виклад основного матеріалу. В науковому дослідженні зроблено акцент на виокремленні дієвих інструментів управління процесом розвитку промислового потенціалу. Проведений аналіз існуючих інструментальних засобів, придатних для потреб інтерпретації економічної інформації. Запропоновано інноваційний підхід реалізації системного інструментарію в процесному управлінні розвитком промислового потенціалу. Висновки. Розроблено прикладний інструментарій, що базується на принципі шаблонних рішень, який спроможний підвищити ефективність управління розвитком промислового потенціалу в сучасних умовах.