ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ У ВЗАЄМОДІЇ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ - Chaplay, Irina Vitalievna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. З розвитком інформаційного суспільства все більшої актуальності набуває питання вдосконалення шляхів комунікації влади та громадянина. Постановка проблеми. Рівень інформаційно-комунікативного забезпечення діяльності Верховної Ради та Уряду України у взаємодії з громадськістю є суттєвою ознакою будь-якого демократичного парламентарію. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У межах вітчизняної науки державного управління, питання розвитку комунікації оранів державної влади з громадськістю знайшли своє відображення в роботах таких учених як Е.Афонін, В. Бакуменко, Т. Бутирська, М. Білинська, О. Валевський, Р. Войтович, В. Голубь, Н. Гудима, В. Гурковський, Ю. Ковбасюк, В. Козаков, Г. Почепцов, О. Пухкал, Я. Радиш, В. Ребкало, С. Телешун, В. Тертичка, Є. Романенко, Є. Ромат та ін. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. В той же час, поза увагою дослідників знаходиться таке важливе питання як систематизація основних концепцій та підходів до визначення змісту інформаційно-комунікативного забезпечення діяльності Верховної Ради та Уряду України у взаємодії з громадськістю. В цьому полягає актуальність та практичне значення запропонованої статті. Виклад основного матеріалу. При з’ясуванні інформаційно-комунікативного забезпечення діяльності Верховної Ради та Уряду України у взаємодії з громадськістю за їхніми суб’єктно-об’єктними ознаками важливим є аналіз власне парламентського дискурсу - тема, що до останнього часу залишалася малодослідженою. Висновки. Незважаючи реалії сьогодення свідчать про те, що існує проблема щодо відсутності загальної узгодженості роботи інформаційно-комунікаційних систем та реалізації стратегічних програм комунікації.