РОЗВИТОК СИСТЕМИ МУНІЦИПАЛЬНОГО КРЕДИТУВАННЯ НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Parubets, Olena Mykolaivna; Boyko, Olena Volodymyrivna; Sugonyako, Dmytro Oleksandrovych (Науковий вісник Полісся, 2021)
Актуальність теми дослідження. В умовах дефіциту місцевих фінансових ресурсів фінансування інфраструктурних проектів неможливе без розвитку системи муніципального кредитування. Постановка проблеми. Важливою умовою розвитку системи муніципального кредитування є впровадження сучасних інформаційних технологій в процес взаємодії органів місцевого самоврядування з потенційними кредиторами та інвесторами. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Теоретико-методологічні аспекти розвитку муніципального кредитування, ринку муніципальних запозичень розглянуті в наукових працях вітчизняних та зарубіжних вчених, зокрема Д. Бергстресера, О. П. Кириленко, А. В. Петриків, Дж. Река, I. З. Сторонянської. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Однак, в умовах розвитку електронного урядування низький рівень застосування сучасних інформаційних технологій на ринку кредитування муніципалітетів потребує проведення подальших досліджень. Постановка завдання. Метою роботи є обґрунтування необхідності застосування сучасних інформаційних технологій органами місцевої влади та самоврядування в системі муніципального кредитування. Викладення основного матеріалу. У статті виявлено проблеми і необхідність впровадження сучасних інформаційних технологій в систему муніципального кредитування. Запропоновано використання органами місцевої влади і самоврядування хмарних технологій, системи Інтернет-трейдинг, створення центрів інформаційно-фінансових технологій для розширення меж інформаційної взаємодії між усіма учасниками муніципального кредитування. Висновки. В результаті впровадження інформаційних технологій в систему комунального кредитування збільшиться обсяг коштів для вирішення фінансових проблем розвитку місцевої економіки.