Еволюційні засади регулювання рибного господарства в умовах надзвичайних викликів - Тишечко , Андрій (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті досліджено вплив еволюційних тенденцій розвитку галузі рибного господарства в системі агропромислового комплексу. З’ясовано, що в умовах воєнних дій, природних катастроф, можуть знадобитися додаткові заходи регулювання для забезпечення безпеки працівників рибного господарства та збереження навколишнього середовища. Запропоновано шляхи вирішення та впровадження ефективних механізмів контролю та регулювання, які сприятимуть розвитку сталого рибного господарства. Надано наукові пропозиції до розроблення проєкту «Державної стратегії розвитку галузі рибного господарства на період до 2030 року», з урахуванням економічних викликів, які стоять перед Україною і світом щодо національної та продовольчої безпеки в умовах сучасної економіки і глобальної конкуренції.