Особливості розвитку банківської діяльності у країнах ЄС - Онопрієнко, Юрій (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті проаналізовано особливість розвитку банківської діяльності в країнах ЄС як одного з елементів фінансової стабільності в умовах гармонізації та спільного регулювання. Розкриті види банків, де роль відведена новій хвилі їхнього розвитку – цифрових банків. Акцентована увага на тому, що саме технології змінюють розвиток банківської діяльності. Проаналізовані показники розвитку банківського сектору, визначені їхні тенденції. Вагома вага сфокусована автором на депозитах в банках ЄС як частці загальних банківських активів, на підставі яких здійснено аналіз динаміки змін загального обсягу депозитів у банках ЄС з подальшим аналізом ліній трендів. Здійснено прогнозування щодо депозитів у банках ЄС за найбільш ймовірним сценарієм розвитку економічних подій, песимістичним та оптимістичним. Доведено, що тренди мають поступову тенденцію до зростання на майбутнє.