ПРОБЛЕМНІСТЬ ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЗДОРОВ’Я У СУЧАСНОЇ МОЛОДІ - Shandruk, Serhii Kostiantynovych; Krupnyk, Zoriana Ihorivna; Osetrova, Okana Aleksandrovna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. Проблема формування здорового способу життя молоді – складний процес, який потребує якнайбільшої кількості людей, різних організацій. Постановка проблеми. Вагоме місце у процесі формування, підтримки і зміцнення здоров’я молоді належить і навчальним закладам, де має здійснюватися постійна і цілеспрямована робота з молоддю шляхом використанням різноманітних прийомів розвивального навчання. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Дане питання розглядалося різними вченими, зокрема, В. Бобрицькою, О. Єжовою, Н. Зимівець, В. Муромець, І. Топчій, О. Соколенко, Л. Сущенко, В. Оржеховською, Т. Федорченко, Н. Чернухою, І. Я. Лернером, М. І. Махмутовим, Ю. К. Бабанським, М. А. Даниловим, А. В. Фурманом. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Науковцями нині недостатньо висвітлюється роль навчального закладу у формуванні у молоді здорового способу життя, що зумовило актуальність всебічного вивчення даної тематики. Постановка завдання. Обґрунтування проблемності навчання сучасної молоді з формування особистісних установок, відповідального ставлення до свого організму, до здоров’я як однієї із найвищих цінностей – важливе завдання у процесі підтримки й зміцнення її здоров’я. Виклад основного матеріалу. У статті переосмислено зміст, форми, методи і технології навчання і виховання особистості у контексті формування системи ціннісного ставлення до власного здоров’я. Доведено, що формування здорового способу життя молоді – складний процес, який потребує якнайбільшої кількості людей, різних організацій і насамперед – самої молоді. Висновок. Проблема формування здорового способу життя молоді – складний процес, який потребує якнайбільшої кількості людей, різних організацій. Вагоме місце у процесі формування, підтримки і зміцнення здоров’я молоді належить і навчальним закладам, де має здійснюватися постійна і цілеспрямована робота з молоддю шляхом використанням різноманітних прийомів розвивального навчання, які б стимулювали пізнавальну діяльність, впливали на мотиваційну сферу і змушували переглянути пріоритети власного життя.