АНАЛІЗ ПРАКТИЧНИХ АСПЕКТІВ ПРОЦЕСУ ВЗАЄМОДІЇ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ТА ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОГО ВРЯДУВАННЯ - Mykhailovska, Olena Vasylivna; Gurkovskyi, Volodymyr Ihorovych; Rudenko, Olga Mstyslavivna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. В умовах стрімкого поширення трансформаційних змін в Україні питання удосконалення системи взаємодії громадянського суспільства та органів публічного врядування набувають важливості та потребують першочергового вирішення. Постановка проблеми. Для побудови не лише результативної, а й ефективної системи взаємодії громадянського суспільства та органів публічного врядування необхідно виявити основні позитивні та негативні аспекти даної взаємодії на основі проведення аналізу її практичної реалізації. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Значний внесок у теорію дослідження процесу становлення громадянського суспільства та здійснення його взаємодії з органами державної влади зробили такі вчені як В. Бебик, В. Бакуменко, В. Білоус, Л. Пашко та ін. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. У той же час у наукових працях зовсім не приділяється увага питанню результатів та ефектів практичної реалізації процесу взаємодії громадянського суспільства та органів публічного врядування на основі її аналізу з подальшим виділенням найактуальніших проблемних питань. Постановка завдання. Дослідження теорії та практики особливостей взаємодії громадянського суспільства та органів публічного врядування в Україні, виділення проблемних питання даного процесу та формування пропозицій щодо його вдосконалення. Виклад основного матеріалу. Проаналізовані основні тенденції процесу взаємодії громадянського суспільства та органів публічного врядування в Україні, які засвідчили неповне використання її потенціалу. Висновки. Надалі необхідно визначити найефективніші шляхи налагодження плідної співпраці влади та громадськості у площині «органи публічного врядування – громадянське суспільство», що сприятимуть використанню потенціалу такої взаємодії.