ФУНКЦІОНАЛЬНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ МЕНЕДЖМЕНТУ ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ - Olifirenko, Liliіa Dmytrivna; Yurchenko, Yuriy Dmytrovych (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. Функціональне обстеження менеджменту публічного адміністрування обумовлено необхідністю обґрунтування питань реорганізації органів публічної влади України. Постановка проблеми. Науковий пошук полягає у розробці рекомендацій з удосконалення менеджменту публічного адміністрування. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Удосконаленню інститутів публічного адміністрування присвячені роботи Бородіна І. Л., Бринцева В. Д., Глущенка С. В., Квасневської Н. Д., Оболенського О. Ю. та інших. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Реалізація Стратегії реформування публічної влади, судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 рр. потребує наукового супроводу щодо знаходження методичних підходів до удосконалення публічного адміністрування. Постановка завдання. Метою дослідження є обґрунтування методичних підходів щодо функціонального обстеження органу публічної влади, аналіз функціонального навантаження та оцінювання ефективності виконання інституалізованих функцій публічного адміністрування. Виклад основного матеріалу. Функціональний огляд діяльності органу публічної влади автором розглядається як управлінський ресурс, що дає можливість дослідити діяльність органу публічної влади та надати рекомендацій з удосконалення адміністрування. Висновки. Удосконалення діяльності органу публічної влади пов’язано з розв'язанням проблем менеджменту адміністрування, ефективність якого залежить від функціонального навантаження, рівня компетенції та кадрового менеджменту апарату управління.