ФІНАНСОВО-РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ПОСЛУГ АВТОТРАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Lalakulych, Maria Yuriivna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. Автотранспортні підприємства виконують важливу соціально-економічну роль, задовольняючи потреби великої частини населення у швидкому та зручному переміщенні, впливаючи, таким чином, на рівень якості життя. Постановка проблеми. Особливо відчутним є брак доступного фінансово-інвестиційного забезпечення для оновлення і модернізації власного парку автотранспортних засобів. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Проблемам управління інвестиційно-інноваційним розвитком, у тому числі автотранспортних підприємств, приділено багато уваги у працях вітчизняних і зарубіжних науковців. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Наявні на сьогодні теоретико-методичні та практичні напрацювання у цій сфері не відповідають сучасним викликам та не в повній мірі узгоджені з особливостями і чинниками складного зовнішнього середовища, внутрішніми ресурсними обмеженнями підприємств. Постановка завдання. В сучасних умовах особливої актуальністю відзначаються питання фінансово-ресурсного забезпечення розвитку послуг автотранспортних підприємств. Виклад основного матеріалу. Узагальнено концептуальні засади забезпечення розвитку послуг автотранспортних підприємств. Надано макроекономічну характеристику ефективності їх функціонування. Окреслено фінансово-ресурсне забезпечення розвитку послуг автотранспортних підприємств. Висновки. В умовах кризи та посткризового періоду транспорт був одним із ключових чинників розвитку економіки України. Попри відносно високий рівень індексу порівняльних переваг автомобільного транспорту, його функціонування пов’язане з багатьма проблемами, що потребує розробки та реалізації низки дієвих заходів на макро-, мезо- та мікрорівні, де особливої актуальності набуває пошук нових форм якісного фінансово-ресурсного забезпечення цієї діяльності.