КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ ІНСТРУМЕНТАРІЮ МЕРЕЖЕВОЇ ВЗАЄМОДІЇ В УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ - Danshina, Yuliia Volodymyrivna (Науковий вісник Полісся, 2021)
Актуальність теми дослідження. Цілями Концепцій [1; 2] визначено формування електронного управління, здійснюваного на основі взаємодії державного, громадянського та бізнес-секторів, а саме, створення умов, в яких громадяни можуть брати участь у державно-управлінських процесах. Постановка проблеми. Разом з цим, перед державою стала задача розробки та надання інструментів, що сприяють максимальному залученню всіх зацікавлених сторін до обговорення та процесу прийняття державно-управлінських рішень, а також до процесів, спрямованих на вдосконалення електронного управління. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Проблематика сучасного розуміння та концептуалізації моделей управління стала предметом наукових розробок цілої плеяди отечественных учених, оскільки складає безсумнівний дослідницький інтерес для розуміння сучасних вітчизняних управлінських процесів. В разное время до цих питань зверталися В. Аверьянов, В. Бакуменко, Ю. Ковбасюк, М. Пасечник, Ю. Сурмін, Ю. Шаров і др. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Одним з важливих шляхів розвитку та вдосконалення управління системою надання адміністративних послуг в умовах електронізації повинна стати велика відкритість системи для зовнішнього середовища. Постановка завдання. Для досягнення результатів необхідно враховувати ймовірні організаційні складності, подолати їх, аналізувати і спираючись на існуючі міжнародні практики в цій сфері. Виклад основного матеріалу. У статті рекомендується впровадження технології краудсорсингу в управління системою надання адміністративних послуг. розкривається широкий спектр переваг для управління системою надання адміністративних послуг в результаті застосування Краудконцепції. Висновки. Використання Краудконцепції стане одним з ключових напрямків вдосконалення управління системою надання адміністративних послуг в умовах електронізації.