АДАПТАЦІЯ АНТИКРИЗОВОГО ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ ДО СУЧАСНИХ УМОВ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Kondratenko, Nataliia Olehivna; Kozureva, Olena Vadymivna; Stepanov, Viktor Yuriiovych (Науковий вісник Полісся, 2019)
Актуальність теми дослідження. Сучасні промислові підприємства здійснюють свою виробничо-господарчу та фінансову діяльність в умовах макроекономічної нестабільності, невизначеності та високої динамічності зовнішнього середовища. З цієї причини виникає гостра необхідність здійснення постійного моніторингу фінансового та майнового стану підприємств. Постановка проблеми. Характерними рисами розвитку вітчизняних промислових підприємств є відсутність дійових механізмів управління; стагнація; відсутність організації управління трудовими, фінансовими та матеріальними ресурсами. На протязі останнього десятиріччя економічна криза не один раз «заставала зненацька» українські промислові підприємства, продукція яких складає левову долю у ВВП країни. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Основи антикризового управління були досліджені у працях багатьох відомих вчених-економістів. Серед них: М. Адамів [1], Т. Гудзь [2], Л. Лігоненко [3], П. Перерва [4], О. Тимошенко [5], О. Терещенко [6]. Виділення раніше недослідженої частини загальної проблематики. Проблеми адаптації антикризового фінансового управління промислових підприємств до сучасних умов економічного розвитку не були висвітлені у достатній мірі і потребують більш детального опрацювання. Постановка задач. Метою статті є розробка механізму адаптації антикризового фінансового управління промислових підприємств до сучасних умов економічного розвитку на основі діагностики фінансових можливостей об'єкта антикризового управління. Виклад основного матеріалу. У статті досліджено проблеми адаптації антикризового фінансового управління промислових підприємств до сучасних умов економічного розвитку. Запропоновано шляхи удосконалення антикризового фінансового управління промислових підприємств на основі діагностики фінансових можливостей об'єкта антикризового управління. Розроблено механізм адаптації антикризового фінансового управління промис-лових підприємств. Висновки. На основі проведеного дослідження авторами зроблено висновок про необхідність адаптації антикризового управління промислових підприємств до сучасних економічних умов.