ВИХІД З ІННОВАЦІЙНОЇ КРИЗИ УКРАЇНИ ТА ІДЕНТИФІКАЦІЯ НОВИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗОН ПРОБЛЕМНИХ МАРКЕТИНГОВИХ І ЛОГІСТИЧНИХ СИТУАЦІЙ - Mnykh, Olga Bogdanovna; Safonov, Yuriy Mikolayovih (Науковий вісник Полісся, 2019)
Актуальність теми дослідження. Глобалізація бізнесу пронизує всі сфери життєдіяльності економічних агентів і їх функціонування не може бути успішним без підвищення суспільної цінності маркетингу і логістики. Постановка проблеми. Від грамотного виявлення проблемних зон у сфері маркетингу і логістики буде залежати швидкість виходу з інноваційної кризи в різних галузях економіки. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Значний внесок у розвиток методологічних і методичних положень з проблем інноваційної економіки і взаємодії маркетингу та логістики внесли закордонні і вітчизняні вчені: І. Ансофф, Ф. Котлер, В. Л. Дикань, С. М. Ілляшенко, Є. В. Крикавський, Н. І. Чухрай та ін. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. У сфері маркетингу і логістики приховані значні резерви та потенційні можливості виходу із кризових ситуацій та інноваційного розвитку учасників ринкових відносин. Постановка завдання. ідентифікація нових економічних зон проблемних маркетингових і логістичних ситуацій та розроблення системного підходу до управління інноваційною діяльністю на макро- і мікрорівнях. Виклад основного матеріалу. Дано ідентифікацію нових економічних зон проблемних маркетингових і логістичних ситуацій для цілей впровадження системного підходу до управління інноваційною діяльністю. Показано схему взаємодії у сфері маркетингу і логістики при зміні пріоритетів у діяльності інноваційно активного підприємства. Висновки. Ідентифікація проблемних зон і стійких взаємозв’язків ринкових агентів відкриває нові перспективи збагачення змісту взаємовідносин маркетингу і логістики і їх вихід з інноваційної кризи.