ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ДЖЕРЕЛ НАДХОДЖЕНЬ ЯК УМОВА ФІНАНСОВОЇ АВТОНОМІЇ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ (Науковий вісник Полісся, 2021)
У статті проаналізовано сучасний стан наповнення спеціального фонду бюджету державними навчальними закладами, досліджено фінансові інструменти диверсифікації джерел власних надходжень державних закладів вищої освіти. Розглянуто досвід зарубіжних університетів щодо напрямів оптимізації фінансування з метою забезпечення їх фінансової автономії. Запропоновано ряд заходів із розширення спектру джерел надходжень українськими закладами вищої освіти.