ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ VS САМОРЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО РИНКУ - Повжик, Катерина Василівна (Науковий вісник Полісся, 2016)
У статті проаналізовані дві основні моделі регулювання фінансового ринку: державне регулювання та саморегулювання. Обґрунтовано неефективність домінуючої моделі саморегулювання глобального фінансового ринку. Розглянуті можливі моделі організації регуляторів фінансового ринку. Запропонована оптимальна модель регулювання фінансового ринку для України.