МАЛИЙ ТА СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС У КРАЇНАХ ЄС: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТА ПРОБЛЕМИ УПРАВЛІННЯ - Хоменко, Олександр Вікторович; Паливода, Олена Михайлівна (Науковий вісник Полісся, 2016)
У результаті дослідження виділено та проаналізовано головні сучасні тенденції у розвитку МСП такі, як: посилення їх ролі у генеруванні доданої вартості та зайнятості; поширення практично у всіх секторах економіки; домінування у сфері виробництва, торгівлі, бізнес-послуг; усвідомлення необхідності інтернаціоналізації господарської діяльності та посилення інноваційності; здійснення всеохоплюючої фінансової та інформаційної підтримки МСП, як на національному рівні, так і на рівні Європейського Союзу в цілому.