ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПІДГОТОВЦІ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ У СФЕРІ ОСВІТИ - Romanyshyna, Oksana Yaroslavivna (Науковий вісник Полісся, 2017)
Актуальність теми дослідження. Введення інформаційних технологій у освітній процес пояснюється практично-логічним застосуванням здобутих знань і сформованих умінь і навичок професійної діяльності, що забезпечується впровадженням інформаційних технологій в навальний процес . Постановка проблеми. Підготовка майбутніх фахівців різного профілю із сформованою професійною компетентністю вимагає чіткої системи організації і керівництва навчальним процесом, розробити яку можна на основі інформаційно-комунікаційних технологій. Тому метою статті є визначення їх ролі у підвищенні якості організації і керівництва освітнім процесом ВНЗ. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Теоретико-методологічні основи інформаційних технологій, розкрито в роботі Ю. Машбиця; питання, пов’язані з використанням інформаційних технологій у навчальному процесі ВНЗ, висвітлено у працях Р. Гуревича, В. Монахова. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Аналіз психолого-педагогічної літератури показує, що недостатньо уваги приділено ролі інформаційно-комунікаційних технологій у процесі організації роботи керівників у сфері освіти. Постановка завдання: визначити інформаційно-комунікаційні технології, що сприяють підготовці майбутніх керівників підприємств, установ та організацій у сфері освіти до професійної діяльності. Викладення основного матеріалу. У статті розглянуто поняття «інформаційні технології», та їх використання у підготовці майбутніх керівників підприємств, установ та організацій у сфері освіти. Здійснено класифікацію на: інформаційно-навчальні, Інтернет-технології; комунікаційно-пошукові. З’ясовано їх переваги у процесі навчання та подальшій професійній діяльності. Висновки. Застосування ІТ дає можливість: використовувати в навчанні здобутки новітніх інформаційних технологій; удосконалювати навички самостійної роботи студентів в інформаційному середовищі.