МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ЗБАЛАНСОВАНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ В ОРГАНАХ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ - Olifirenko Liliіa Dmytrivna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. Сприяння підвищенню якості правосуддя є одним з принципів реалізації стратегії реформування судової системи України. Постановка проблеми. Застосування модельних показників у діяльності судів потребує удосконалення методичних підходів їх визначення та апробації. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Питанням вдосконалення судового адміністрування присвячені наукові роботи провідних вчених, серед яких є Величко О., Глущенко С. В., Квасневська Н. Д., Назаров І. В., Обрусна С. Ю., Пітер Г. Соломон, Сердюк О. В., Тобін Р., Янковська Т. та інші. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Особливості реорганізації судової діяльності на кожному етапі розвитку суспільства потребують удосконалення методичних підходів до обґрунтування модельних показників з оптимізації судового адміністрування як найбільш важливої цільової функції публічного управління, яка реально впливає на якість судочинства. Постановка завдання. Метою дослідження є удосконалення методичних підходів щодо визначення модельних показників судового адміністрування. Виклад основного матеріалу. Запропоновані рекомендації з удосконалення методичних підходів до обґрунтування модельних показників та приведення їх у відповідність до міжнародних стандартів. Висновки. Розв’язанню проблем з реформування судової системи України сприятиме оптимізації судового адміністрування за показниками модельного навантаження та на їх основі збалансування судового адміністрування.