ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ЛОГІСТИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Rodashchuk, Halyna Yuriivna; Solskyi, Oleksandr Serhiiovych; Kutkovetska, Tetiana Oleksandrivna (Науковий вісник Полісся, 2018)
Актуальність теми дослідження. У статті висвітлюються питання актуальності застосування інформаційних технологій у логістичній діяльності сільськогосподарських підприємств, приміром в розподільчій та транспортній логістиці. Постановка проблеми. Доцільним є розробка практичних пропозицій щодо використання інформаційних технологій в логістичній діяльності сільськогосподарських підприємств, зокрема в розподільчій та транспортній логістиці. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Наукові праці таких вчених, як М. Ваховська, О. Дерюгін, В. Литвин, С. Федоряченко, Р. Іванов, С. Білан, О. Карпенко, В. Тишук, А. Пасічник, С. Кравчук, В. Кутирєв, А. Родимченко та інші мали справу з визначенням місця розташування розподільного центру. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. У працях науковців не знайшли відображення питання щодо використання інформаційних технологій в логістичній діяльності сільськогосподарських підприємств. Постановка завдання. Стаття покликана науково обґрунтувати теоретико-методичні положення та розробку практичних пропозицій щодо використання інформаційних технологій в логістичній діяльності сільськогосподарських підприємств. Виклад основного матеріалу. Запропоновано основні підходи щодо визначення місця розташування логістичних центрів на певній території, зокрема використання методу пробної точки та методу визначення центру ваги. У ході досліджень було обґрунтовано, що для цього доцільно скористатися табличним процесором MS Excel. Висновки. Логістичні центри мають розміщуватися в комфортних зонах відносно сільськогосподарських підприємств, що дозволить мінімізувати витрати на транспортування, а також мають бути вигідними з точки зору транспортної доступності та транспортного сполучення.