АНАЛІЗ ПОПИТУ НА ПРОДУКЦІЮ ТА ПОСЛУГИ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА У КУРОРТНІЙ ЗОНІ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Dzyundzya, Oksana Valentynivna; Yakymchuk, Dmytro Mykhailovych; Nosova, Iryna Oleksandrivna (Науковий вісник Полісся, 2021)
Актуальність теми дослідження. В останні роки стрімко набирає обертів внутрішній туризм і гостро відчувається потреба в розвитку індустрії гостиності. Однією із вагомих її складових є ресторанне господарство, яке впливає на зростання соціально-економічного рівня країни. У зв’язку з цим виникає потреба у вивченні попиту на продукцію та послуги закладів ресторанного господарства. Постановка проблеми. Якість ресторанних послуг залишає в пам’яті туриста найбільш стійке емоційне враження. Тому аналіз попиту на продукцію та послуги закладів ресторанного господарства має допомогти визначити основні проблеми та виявити шляхи для підвищення якості. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Результати дослідження різноманітних аспектів розвитку ресторанного господарства висвітлено у працях Н. В. Смірнової, Н. О. П’ятницької, І. В. Скавронської, О .Д. Тімченко, Т. І. Ткаченко, Г. В. Чернової, E. Gheribi, Е. Kwiatkowska, G. Levytska. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Незважаючи на значні наукові напрацювання з цієї проблематики, окремі її аспекти, зокрема сучасний стан, попит на послуги та тенденції розвитку ресторанного господарства України постійно змінюються і потребують подальшого наукового вивчення. Постановка завдання. Метою статті є дослідження попиту на послуги закладів ресторанного господарства, що розміщенні в курортній зоні Херсонської області. Виклад основного матеріалу. З метою визначення фактичного розвитку ресторанного бізнесу на Херсонщині нами було проведено дослідження попиту на послуги закладів ресторанного господарства. Визначено фактори, що впливають на зниження попиту і основні проблеми підприємств харчування та можливі шляхи їх усунення. Висновки. Ринок санаторно-курортних послуг Херсонщини є потенційно привабливим, але існують значні недоліки, які потребують корегування і виправлення.