ЕЛЕКТРОННИЙ БІЗНЕС: БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ - Вербівська, Людмила (Науковий вісник Полісся, 2022)
У статті проведено бібліографічний аналіз стану наукових досліджень у сфері електронного бізнесу. Для цього було використано аналітичну інформацію наукометричної бази даних Scopus та виокремлено і згруповано всі наукові публікації, в темі яких трапляються слова «електронний» та «бізнес». Це дозволило провести аналіз кількості таких робіт протягом 1995-2020 рр., виокремити відповідні тенденції та зміни. Також у статті проаналізовано сукупність окреслених публікації за основними науковими напрямами і встановлено, що найбільше наукових робіт у сфері електронного бізнесу підготовлено вченими в галузі комп’ютерних наук. Відповідно, у статті також здійснено аналіз основних країн, учені яких найактивніше проводили дослідження в цьому напряму та визначено основні наукові та освітні заклади, де такі дослідження здійснювалися.