Регулювання валютного ринку України в умовах фінансової нестабільності воєнного часу - Белінська, Яніна; Коваленко, Юлія (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті досліджено особливості регулювання валютного ринку України з початку повномасштабного вторгнення. Показано курсову динаміку у довоєнний період та визначено фактори її формування в 2022-2023 р. Проаналізовано заходи НБУ щодо підтримки курсової стабільності та їх наслідки для монетарної сфери в цілому та валютного ринку зокрема. На основі дослідження ризиків і загроз для стабільності валютного ринку визначено відповідні заходи НБУ щодо їх нейтралізації в умовах воєнного стану. Обґрунтовано доцільність фіксації валютного курсу на поточному етапі та визначено умови відновлення режиму гнучкого курсоутворення. Окреслено напрями удо-сконалення регулювання валютного ринку в короткостроковій та довгостроковій перспективі.