Організаційно-економічний механізм розвитку сфери охорони здоров’я: сутність, морфологія та специфічні особливості функціонування - Дубина, Максим; Сердюк, Денис (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті проведено поглиблення теоретичних положень функціонування організаційно-економічного механізму розвитку сфери охорони здоров’я. Це здійснено на основі обґрунтування сутності «організаційного механізму» та «економіч-ного механізму», визначення особливостей функціонування цих механізмів у зазначеній сфері. Також, враховуючи наукові концепції розгляду сутності організаційно-економічного механізму, у статті конкретизовано зміст цього механізму у сфері охорони здоров’я та виокремлено специфічні риси його існування. Це дало змогу також визначити морфологічну будову такого механізму з уточненням його окремих компонентів та визначенням взаємодії між ними.