Сучасний стан та характеристика природно-антропогенних рекреаційно-туристичних ресурсів України - Алєшугіна, Наталія; Зеленська, Олена; Філоненко, Ірина (Науковий вісник Полісся, 2024)
У статті систематизовано дані про наявні об’єкти ПЗФ, що використовуються в рекреаційно-туристичній діяльності, а також охарактеризовано інші природно-антропогенні об’єкти, котрі не належать до ПЗФ, але мають рекреаційно-туристичне значення, дано характеристику цих об’єктів як рекреаційно-туристичних ресурсів. Основні результати дослідження отримані шляхом контент-аналізу, узагальнення та систематизації даних з «Державного кадастру територій та об’єктів природо-заповідного фонду» та інших джерел, що знаходяться у вільному доступі. З метою їх інтерпретації використовувались картографічний та хорографічний методи, кількісний та якісний аналіз. Результати дослідження можуть бути використані для створення концепції розвитку та зміцнення туристичного потенціалу територій.