Трансформація бізнес-процесів та стратегічний розвиток вітчизняних медичних організацій в умовах цифровізації екосистем - Возний, Дмитро (Науковий вісник Полісся, 2025)
Стаття присвячена дослідженню процесів трансформації бізнес-процесів та стратегічного розвитку вітчизняних медичних організацій в умовах цифровізації екосистем. Проаналізовано вплив інноваційних цифрових технологій на управління медичними закладами, окреслено компоненти ефективного стратегічного менеджменту підприємств медичної сфери в контексті запровадження цифрової медицини та новітніх інформаційних технологій. Визначено основні виклики та перспективи цифрової трансформації, зокрема впровадження електронних медичних записів, телемедицини, штучного інтелекту, аналітики великих даних та автоматизованих систем управління. Запропоновано стратегічні підходи до ефективного впровадження цифрових рішень, що сприятимуть підвищенню операційної ефективності, персоналізації медичних послуг та стійкому розвитку бізнес-організацій у сфері охорони здоров’я.