КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОСВІТИ - Шестаковська, Тетяна Леонідівна (Науковий вісник Полісся, 2015)
Визначено необхідність дослідження організаційно-економічного механізму розвитку системи освіти в контексті впровадження основних інноваційних методів фінансування та організації освітнього процесу. Обґрунтовано особливості функціонування системи освіти в сучасних ринкових умовах, що дозволило систематизувати її основні фактори розвитку та розмежувати базові складові організаційно-економічного механізму. Запропоновано концептуальну схему організаційно-економічного механізму розвитку системи освіти, основним завданням якої є охоплення населення країни якісною освітою та забезпечення розвитку національної економіки.