МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ГРОШОВИМИ ПОТОКАМИ ПІДПРИЄМСТВ - Бардин, Оксана Ярославівна (Науковий вісник Полісся, 2016)
У статті розглянуто теоретичні аспекти управління грошовими потоками на підприємствах. Встановлено, що дефіцит грошових коштів суттєво обмежує можливості операційної та інвестиційної діяльності підприємства. Визначено найбільш структурований методичний підхід до ефективного управління грошовими потоками підприємств, зокрема аналіз грошових потоків у періоді, що передував звітному, планування руху грошових потоків, контроль за їх рухом, облік та звітність підсумкових даних, які відображають досягнутий результат у звітному періоді.