ДЕТЕРМІНАНТИ ФОРМУВАННЯ РІВНЯ ЖИТТЯ НАСЕЛЕННЯ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Ревко, Альона Миколаївна (Науковий вісник Полісся, 2017)
Досліджено соціально-економічну сутність поняття «рівень життя». Проаналізовано структуру грошових доходів домогосподарств України як каталізатора високого рівня життя. Розглянуто основні фактори, які впливають на формування рівня життя населення регіонів України в умовах трансформаційних змін та входження України в міжнародний (європейський) освітній та науковий простори. Встановлено, що для вирішення соціальноекономічних проблем суспільства та підвищення рівня життя необхідно розвивати соціальне підприємництво.