ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОБЛІКУ ТА УПРАВЛІННІ ПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ: МОДЕРНІЗАЦІЯ ТА СИСТЕМНА ІНТЕГРАЦІЯ - Volot, Olena Ihorivna; Gogol, Tetiana Anatoliivna (Науковий вісник Полісся, 2017)
Актуальність теми дослідження. Під впливом застосування інноваційних стратегій та інформаційних технологій відбуваються докорінні зміни в технології управління підприємствами, оптимізуються управлінські рішення, особливо в інтегрованих системах. Постановка проблеми. Роль інформаційних технологій в модернізації управління, упровадження та розвитку елементів системної інтеграції в контексті розбудови інформаційного суспільства в Україні веде до серйозних трансформацій у системі обліку та управління промисловими підприємствами. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Проблеми формування і використання інформаційних технологій в обліку та управлінні підприємствами розглянуто в працях як вітчизняних, так і зарубіжних економістів. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Однак, потребують поглибленої розробки теоретичних і методичних аспектів питання щодо взаємодії, інтеграції та модернізації інформаційних технологій в обліку та управлінні промисловими підприємствами. Постановка завдання. Розглянути сутність системної інтеграції, а також питання взаємодії, інтеграції та модернізації інформаційних технологій в обліку та управлінні промисловими підприємствами. Виклад основного матеріалу. Інтерес до інноваційних рішень в досліджуваній сфері зростає, все частіше підприємства вдаються до об'єднання усіх існуючих бізнес-додатків у цілісну, працездатну систему програмних сервісів на апаратному та програмному рівні, що забезпечує їх функціонування в рамках єдиної бізнес-логіки через один користувацький інтерфейс. Особливо відчуваються перспективи глобалізації в системах корпоративного типу. Вони покликані задовольняти інформаційну прозорість підприємства, сформувати загальний інформаційний простір і видавати доречні повідомлення для всіх рівнів управління підприємства. Висновки. Отже, результатами модернізації та системної інтеграції є: спрощення та автоматизація бізнес-процесів, ефективна взаємодія систем на базі спільної платформи, значне зниження витрат на подальшу модифікацію