ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДОЛОГІЇ СИТУАЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ В СУДОВОМУ ДОСЛІДЖЕННІ ОБСТАВИН ПОВІТРЯНОЇ АВАРІЇ - Kelemen, Miroslav (Науковий вісник Полісся, 2019)
Актуальність теми дослідження. Автори вирішують наступні праксеологічні питання: Як ми сприймаємо небезпечну ситуацію в польоті, польот і авіаційну аварію? Які основні етапи дослідження ми використовуємо? Як застосувати методологію ситуативного управління для розслідування обставин авіаційної аварії? Постановка проблеми. У статті проаналізовано сучасний стан інформаційних питань при розслідуванні повітряних аварій у військовій та цивільній авіації з використанням методології ситуаційного управління криміналістичними процесами. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Невід'ємною частиною цього розвитку є також розробка концепції розвитку ВПС з акцентом на підготовку персоналу та рівень польотних операцій та безпеку польотів. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Судово-медичне розслідування авіаційних подій та інцидентів сприймається як специфічна область застосування судової інженерії. Постановка завдання. Основним результатом статті є пропозиція розслідування обставин авіаційних аварій у військовій та цивільній авіації. Виклад основного матеріалу. Ми використовуємо засоби аналізу та синтезу, експертний метод з індуктивним методом, заснований на тісних спостереженнях і експериментах / дослідженні на місцевості, в авіаційній практиці. Висновки. Тому необхідно підпорядкувати постійній увазі теоретичний і практичний рівень. Деякі конкретні питання, що розглядаються в монографії, можуть бути розширені з подальшими пропозиціями та окремими питаннями для розгляду в рамках наукової бази збройних сил.