Сутність заощаджень домогосподарств та їх види - Лозиченко, Олександр (Науковий вісник Полісся, 2022)
У статті проведено аналіз сутності категорії «заощадження домогосподарств» та розглянуто окремі види таких заощаджень. Детальний аналіз наукових концепцій до розгляду окресленої категорії дозволив виокремити два підходи, які використовуються вченими для деталізації її змісту: макроекономічний; мікроекономічний; обґрунтовано їхню сутність. На основі отриманих результатів дослідження сформульовано авторський підхід до трактування категорії «заощадження домогосподарств». У статті також розглянуто сутність організованих та неорганізованих заощаджень домогосподарств, визначено їхні специфічні риси та особливості формування.