Державне регулювання економіки в умовах цифровізації: напрями та особливості здійснення - Якушко, Інна (Науковий вісник Полісся, 2022)
У статті проведено аналіз теоретичних положень здійснення державного регулювання цифрового розвитку економічних систем у частині виокремлення та опису базових напрямів такого регулювання. Результати дослідження дозволили визначити два напрями такого регулювання: поведінковий та просторовий, описано їхні специфічні риси та особливості використання в умовах становлення цифрової економіки. Також встановлено, що для ефективного здійснення державного регулювання цифрового розвитку економічних систем необхідно сформувати та системно впроваджувати збалансовану державну політику в цьому напрямку.