Роль автоматизованих інформаційних систем у забезпеченні ефективності фінансового контролінгу підприємств - Кальченко, Ольга; Садчикова, Ірина; Федяй, Ярослав (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті доведено, що підвищення ефективності системи управління підприємством полягає не лише у розробці та вдосконаленні методологічних і теоретичних основ фінансового контролінгу, а й в активному застосуванні інформаційних систем і технологій, здатних спростити процедури роботи з інформацією та допомогти фінансовому менеджменту оперативно приймати управлінські фінансові рішення. Досліджено властивості системи BSC, яка являє собою концепцію управління, що побудована на збалансованій системі показників і надає підприємству комплексну картину ефективності функціонування. Проаналізовано особливості використання ERP-систем для автоматизації процедур проведення фінансового контролінгу та компле-ксного управління підприємством.