Фінансово-економічний механізм забезпечення повоєнного відновлення потенціалоформуючого простору регіонів України на засадах сталого розвитку - Іванова, Наталія; Кононенко, Сергій (Науковий вісник Полісся, 2023)
У статті досліджено питання методологічної основи фінансово-економічного механізму забезпечення повоєнного відновлення потенціалоформуючого простору регіонів України на засадах сталого розвитку. Наголошено на важливості та стратегічному значенні відновлення потенціалу саме на регіональному рівні. У статті теоретично обґрунтовано сутність та значення відновлювального потенціалу регіональної економічної системи. Запропоновано концептуальну схему відновлення потенціалоформуючого простору регіону. Розкрито цільові пріоритети та базові умови формування фінансово-економічного механізму; проаналізовано інструменти механізму, які є специфічними для періоду повоєнного відновлення. Деталізовано енергетичний зелений перехід України як стратегічний орієнтир сталого розвитку.