Стратегічний аналіз національної аграрної сфери в контексті формування ефективного розвитку аграрних бізнес-організацій - Козловський, Дмитро (Науковий вісник Полісся, 2024)
У межах статті розкрито сутність і актуальність стратегічного аналізу національної аграрної сфери та формування ефективного розвитку аграрних бізнес-організацій в контексті деструктивних проявів зовнішнього середовища. Акцентовано увагу на вивченні викликів та ризиків, що впливають на формування ефективного розвитку національного бізнесу, окреслено поточний стан економічного розвитку аграрного сектору, виокремлено структурно-функціональні ризики та загрози розвитку бізнес-організацій аграрної галузі. Побудовано структурно-функціональну матрицю ризиків та загроз розвитку бізнес-організацій аграрної галузі. Здійснено SWOT-аналіз аграрної галузі, що включає поточні загрози та перспективи розвитку агробізнесу в сучасних умовах. Обґрунтовано, що розвиток аграрних бізнес-організацій має відбуватись на основі збалансованої політики управління з урахуванням ризиків та викликів зовнішнього середовища.