Теоретичні положення забезпечення конкурентоспроможності банківських установ в Україні в умовах становлення цифрової економіки - Мурашковська, Ірина; Гречка, Владислав; Островський, В’ячеслав (Науковий вісник Полісся, 2024)
У статті розкриті проблеми конкурентоспроможності банківських установ в умовах трансформаційних цифрових процесів в Україні. Теоретично обґрунтовано застосування спеціалізованих фінансових програмних для підвищення конкурентоспроможності банківських установ в умовах розвитку цифрової економіки та питання посилення гнучкості банківських установ при цифровізації. Запропоновано вирішення ряду проблем пов’язаних із інтеграцією у світову фінансову спільноту, формування транскордонних потоків фінансових даних. Відображені характерні особливості цифрової економіки з точку зору конкурентоспроможності банківських установ. Структуровані основні види банківських операцій, що мають значний потенціал розвитку в Україні. Наведена структурована характеристика банківських установ за рівнем цифрової трансформації. Проаналізована трансформація стратегічних пріоритетів розвитку фінансових технологій банківських установ в Україні. Проаналізовані причини, що спонукатимуть цифрові фінанси стати ключовим драйвером економічного зростання державного банківського цифрового ринку.