Теоретичні положення обґрунтування сутності та особливостей розвитку агробізнесу - Кифяк, Вікторія (Науковий вісник Полісся, 2024)
У статті розглянуто теоретичні положення щодо обґрунтування сутності аграрного бізнесу як виду підприємницької діяльності, визначення особливо стей її здійснення в ринкових умовах. Це було реалізовано через дослідження змісту категорії «бізнес», аналізу наукових праць, в яких розглядалася ця категорія, що дозволило обґрунтувати специфічні риси бізнесу як економічної діяльності. Також у статті систематизовано основні наукові підходи до розуміння сутності аграрного бізнесу. У підсумку на основі результатів такої систематизації виокремлено окремі підходи до розгляду цієї підприємницької діяльності (економічний, галузевий, системний, правовий, інституційний, соціальний) та конкретизовано особливості її здійснення.