Роль диджиталізації в розвитку банківських установ - Кравченко, Андрій (Науковий вісник Полісся, 2024)
У статті досліджено сутність ролі та впливу диджиталізації на розвиток банківських установ. Для цього було досліджено розвиток мережі інтернет в України та проведено оцінку її динаміки як за кількістю користувачів, так і за рівнем проникнення інтернету в період з 2019 по 2023 рр. Крім цього, у статті проаналізовано основні фактори впливу на розвиток Інтернету в Україні. Аналіз впливу диджиталізаційних процесів на вітчизняний фінансовий сектор дозволив провести комплексне дослідження щодо ролі цифрових технологій у розвитку банківських установ України. Це дало можливість виокремити та обґрунтувати сучасні тенденції розвитку банків та сформувати напрямки подальших наукових досліджень.