Особливості фінансового забезпечення житлового будівництва в сучасних умовах - Тульчинська, Світлана; Чередниченко, Ігор (Науковий вісник Полісся, 2025)
У статті визначено, що задоволення житлових потреб в Україні суттєво зменшує наслідки війни для населення, оскільки будівництво й відновлення житла сприяє економічному та соціальному зростанню, а також створює передумови для сталого розвитку країни. У дослідженні розкрито особливості житлового будівництва в сучасних умовах та зазначено необхідність їх врахування в процесі удосконалення розвитку будівельної галузі. Особлива увага у статті приділяється особливостям фінансового забезпечення житлового будівництва і визначається, що під час воєнного стану воно повинно ґрунтуватись на багатоканальному фінансуванні з акцентом на державну підтримку, міжнародну допомогу, залучення приватного капіталу та громадські ініціативи.