ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ДЕРЖАВНОЇ ІННОВАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ У РОЗРІЗІ АГРОПРОМИСЛОВОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ - Богдан, Ольга Дмитрівна (Науковий вісник Полісся, 2015)
Забезпечення високого рівня продовольчої безпеки та інклюзивного розвитку економіки можна досягти завдяки ефективному функціонуванню агропромислового комплексу та за умов державної підтримки інноваційного розвитку його підприємств. Вбачаючи певні суттєві недоліки механізму ринкового регулювання нововведень, контролю ефективного використання бюджетних коштів, виникає необхідність перегляду процесу державного фінансування галузі в цілому. У статті досліджено сучасний стан державної інноваційно-інвестиційної політики України в розрізі агропромислового сектору економіки. Зіставлено показники прогнозних та фактичних державних видатків України як індикаторів державної економічної підтримки. Проаналізовано основні статті видатків державного бюджету за останні чотири роки. Наведено ключові висновки та рекомендації стосовно підвищення ефективності державних інвестицій, пошуку нових підходів в умовах євроінтеграційних процесів.