СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯК СОЦІАЛЬНИЙ КОМПОНЕНТ СИСТЕМИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАХИСТУ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Язлюк, Борис Олегович; Фурман, Оксана Євстахіївна (Науковий вісник Полісся, 2017)
В статті розглянуто поняття соціальної безпеки як стан соціуму, при якому забезпечений надійний і всебічний захист особистості, суспільства, держави в соціальному просторі від впливу різного роду загроз, визначено методичний інструментарій оцінки досягнутого рівень соціальної безпеки,функціональні характеристики даної категорії, зроблено висновок, що основою побудови системи економічної безпеки має стати інноваційна модель яка стратегічно орієнтована на використання новітніх технологій менеджменту, зокрема, технологій соціального характеру.