КОНТУРИ РОЗБУДОВИ СИСТЕМИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ БЕЗПЕКИ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Vyhovska, Valentyna Viktorivna (Науковий вісник Полісся, 2017)
В цій статті обґрунтована необхідність модернізації державного регулювання безпеки страхового ринку. Автором висвітлено питання світового досвіду державного впливу на безпечний розвиток страхового ринку та наголошено на доцільності адаптації стратегічного регулювання страхового ринку України до європейських стандартів. Запропонована теоретична конструкція базових складових державного регулювання безпеки страхового ринку з урахування прогресивного світового досвіду. Встановлено ключову роль пруденційного нагляду у забезпеченні безпеки страхового ринку як необхідної умови попередження розвитку деструктивних подій у страховому секторі. В статті розглянуто логіку та зміст розбудови пруденційного нагляду страхового ринку в Україні