ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ НА РИНКУ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ - Zhydok, Viktoriia Viktorivna; Pshenychna, Tetiana Mykolayivna (Науковий вісник Полісся, 2017)
У  статті  розглядається  сутність  якості  освіти  та  особливості  системи управління якістю освіти у вищому навчальному закладі в контексті конкурентної боротьби. Конкуренція на ринку освітніх послуг вимагає від закладу вищої освіти вибору науково обґрунтованої мети та впровадження системи управління якості освітнього процесу. Важливим питанням будь-якої управлінської діяльності є результативність використання потенційних можливостей, а також розширення наявного потенціалу. Це визначає якість освітньої послуги та конкурентоспроможність вищих навчальних закладів.