АНАЛІЗ ПОПИТУ НА ПРОДУКЦІЮ ТА ПОСЛУГИ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА У КУРОРТНІЙ ЗОНІ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.25140/2410-9576-2018-3(15)-127-131

Ключові слова:

заклади ресторанного господарства, санаторно-курортна зона, обслуговування, попит

Анотація

Актуальність теми дослідження. В останні роки стрімко набирає обертів внутрішній туризм і гостро відчувається потреба в розвитку індустрії гостиності. Однією із вагомих її складових є ресторанне господарство, яке впливає на зростання соціально-економічного рівня країни. У зв’язку з цим виникає потреба у вивченні попиту на продукцію та послуги закладів ресторанного господарства. Постановка проблеми. Якість ресторанних послуг залишає в пам'яті туриста найбільш стійке емоційне враження. Тому аналіз попиту на продукцію та послуги закладів ресторанного господарства має допомогти визначити основні проблеми та виявити шляхи для підвищення якості. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Результати дослідження різноманітних аспектів розвитку ресторанного господарства висвітлено у працях Н. В. Смірнової, Н. О. П'ятницької, І. В. Скавронської, О .Д. Тімченко, Т. І. Ткаченко, Г. В. Чернової, E. Gheribi, Е. Kwiatkowska, G. Levytska. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Незважаючи на значні наукові напрацювання з цієї проблематики, окремі її аспекти, зокрема сучасний стан, попит на послуги та тенденції розвитку ресторанного господарства України постійно змінюються і потребують подальшого наукового вивчення. Постановка завдання. Метою статті є дослідження попиту на послуги закладів ресторанного господарства, що розміщенні в курортній зоні Херсонської області. Виклад основного матеріалу. З метою визначення фактичного розвитку ресторанного бізнесу на Херсонщині нами було проведено дослідження попиту на послуги закладів ресторанного господарства. Визначено фактори, що впливають на зниження попиту і основні проблеми підприємств харчування та можливі шляхи їх усунення. Висновки. Ринок санаторно-курортних послуг Херсонщини є потенційно привабливим, але існують значні недоліки, які потребують корегування і виправлення.

Біографії авторів

Oksana Valentynivna Dzyundzya, Kherson State University

Candidate of Engineering Sciences, Associate Professor at the Hotel and Restaurant Business Department

Dmytro Mykhailovych Yakymchuk, Kherson State University

Candidate of Engineering Sciences, Associate Professor at the Hotel and Restaurant Business Department

Iryna Oleksandrivna Nosova, Kherson State University

Candidate of Pedagogical Sciences, Associate Professor, Associate Professor at the Hotel and Restaurant business Department

Посилання

Site of State Statistics Committee of Ukraine]. www.ukrstat.gov.ua. Retrieved from www.ukrstat.gov.ua [in Ukrainian].

Suchasnyy stan rozvytku hotelno-restorannoyi spravy [The current state of development of hotel and restaurant business]. (n.d.). tourlib.net/books_ukr. Retrieved from http://tourlib.net/books_ukr/pucentejlo14.htm [in Ukrainian].

Web-portal of the World Tourism Organization (UNWTO). www2.unwto.org. Retrieved from http://www2.unwto.org/ [in English].

Tkachenko, T. I. (2009). Stalyy rozvytok turyzmu: teoriya, metodolohiya, realiyi biznesu [Sustainable Tourism Development: Theory, Methodology, Business Realities]. Kyiv: Kyiv. Nats. torh.-ekon. un-t [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-08-30

Як цитувати

Dzyundzya, O. V., Yakymchuk, D. M., & Nosova, I. O. (2021). АНАЛІЗ ПОПИТУ НА ПРОДУКЦІЮ ТА ПОСЛУГИ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА У КУРОРТНІЙ ЗОНІ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ. Науковий вісник Полісся, (3(15), 127–131. https://doi.org/10.25140/2410-9576-2018-3(15)-127-131

Номер

Розділ

МАРКЕТИНГ